QQ登录

只需一步,快速开始

譚詠麟“你知我知”国际网络歌迷俱乐部

快捷导航
返回列表 发新帖
楼主: blackjack

Alan @ Hacken Concert

多谢报道
真是不错的报道,左麟右李也算一个里程碑啦!
穿的好精神好帅呀!
copy from hacken newsgroup:

> 校長上台唱完左麟右李後, 俾2封利是俾克勤, 話係你家姐cally 俾你o既,跟住話cally讚你,,
>
> "你跳舞好好多....................... 進步o既空間.." 激死又笑死克勤...
>
> 跟住克勤話, 都估到你架la..
>
> 同埋, 擇左唱月半俾校長落台"豆利是", 克勤問校長記唔記得歌詞, 校長話... 左麟右李果時都唔記得架la.. 克勤笑到跪左o係地下度..... [佢最後真係唱錯歌詞]
>
> 咁克勤話我唱你搭一兩句la.. 校長話,... "好呀, 我最鍾意搭訕"
>
> 校長去豆利是時有工作人員俾左個環保袋佢.. 開心到佢丫.. 哈哈..
>
> 校長仲走去趙增熹到用國語叫老師....[然後說: 我是校長]
>
> 最後最搞笑係, 校長離場時克勤話帶佢去, 佢又自己一支箭咁衝左落去綠黃中間果個樓梯.. 跟住克勤話... 下呢個位直落廁所.. 未幾.... 校長傻更更咁得番上黎...
>
> 我地.... 梗係笑到反肚la
>
>
> 校長一上台就好high,利是有一半功勞, 哈哈哈
>
> 笑料太多不能盡錄

月半最後一句...

仲有, 克勤話月半好莊重, 校長話... 咩呀.. 我著左西裝..................
"最後最搞笑係, 校長離場時克勤話帶佢去, 佢又自己一支箭咁衝左落去綠黃中間果個樓梯.. 跟住克勤話... 下呢個位直落廁所.. 未幾.... 校長傻更更咁得番上黎..."
笑到不行了~~~
两个人都太幽默了,多谢香港歌迷分享!

支持支持!
原帖由 blackjack 于 2008-2-19 21:07 发表
copy from hacken newsgroup:

> 校長上台唱完左麟右李後, 俾2封利是俾克勤, 話係你家姐cally 俾你o既,跟住話cally讚你,,
>
> "你跳舞好好多....................... 進步o既空間.." 激死又笑死克勤...  ...

谢谢LZ的翻译啊.
期待左麟右李~~~
光看看就笑到不行了,希望有视频啦!现场观众一定笑倒了吧!alan真是会玩!
不是普通话,好难看懂!